Swopper

Swopper , het beste voor uw rug.

Leidt gebrek aan beweging tot verzwakking van de rugspieren? Dan bouwen we ze op door meer beweging bij het zitten!
Dragen armleuningen, rugleuningen en kussens bij tot het stil blijven zitten in een onbeweeglijke en vaak foute zithouding?
Dan doen we ze toch gewoon weg! Vroeger ging men van het standpunt uit om de rug te ontzien, maar dat richt meer schade aan dan dat het helpt? We moeten daar een einde aan maken en eindelijk anders gaan zitten!Correcte houding van de rug
Vroeger waren er geen andere mogelijkheden dan het traditi­onele zitten. Die tijden zijn voorbij. Want we hebben nu de „swopper". Onconventioneel en bewegend. Met onbemerkt nog een geniaal idee: de driedimensionale flexibiliteit. Dat is op het gebied van het zitten wereldwijd uniek. De actieve zitkruk „swopper" heeft daarmee het tot nu toe geldige princi­pe van het zitten omgedraaid: niet de mens moet zich aan de stoel aanpassen, maar de stoel past zich aan de mens aan. Naar voren en naar achteren, zijwaarts en ook verticaal. De „swopper" stimuleert niet alleen bewegingen. Hij lokt ze ook uit. En dat is effectief aantoonbaar: Uit onderzoeken blijkt, dat men zich op een „swopper" twee keer zoveel beweegt dan op traditionele zitmeubelen.
Hoe gaat dat te werk? Heel eenvoudig: Bij iedere beweging reageert de rondom beweeglijke zitting met veermechanisme en volgt alle bewegingen. Minimaal, maar wel doeltreffend worden daarbij talrijke spiergroepen in de rug, de buik en de benen geactiveerd. Een goed ontwikkelde musculatuur kan niet verkrampen, wordt versterkt en blijft fit. Net als de tussenwervelschijven, die door allerlei on­willekeurige bewegingen bij het zitten steeds afwisselend belast en ontlast, en zodoende goed gevoed worden en elastisch blijven.
De „swopper houdt tevens de gewrichten fit en in beweging, activeert de spier- en kuitpomp, laat het bloed beter naar het hart terugstromen, stimuleert de doorbloeding, zorgt ervoor dat u rechtop zit, laat u dieper ademen waardoor de zuurstofvoorziening van het bloed wordt verbeterd.
Kortom: De „swopper" is goed voor uw lichaam - in het bijzonder voor uw rug. En niet te vergeten voor de geest!
„swopper”:
Zes voordelen. Gewoon goed.
Altijd goed zitten.
Door goed het evenwicht te houden op de zitting met het veermecha­nisme blijft uw lichaam continu ietwat in beweging. De voortdurende bewegingen sporen u automatisch aan om van zithouding te veranderen. U gaat vaker recht zitten. Door het gewricht in het veerbeen kan de „swopper" het vooroverbuigen naar het werkvlak toe overnemen ­u hoeft niet meer krom te gaan zitten. uw wervelkolom blijft in de natuurlijke S-vorm.
Goed voor de tussenwervelschijven.
Omdat de „swopper" u steeds uitdaagt rechtop te gaan zitten en uw houding te veranderen, blijven de tussenwervelschijven met zich afwisselende drukpunten parallel belast - ze worden niet zoals bij een kromme rug urenlang éénzijdig samengedrukt. Dat is belangrijk voor de voeding en dus ook voor de elasticiteit, de belastbaarheid en de gezondheid van de tussenwervelschijven.
Oefeningen voor de spieren.
Omdat het hele lichaam op de „swopper" continu ietwat in beweging is, blijven bijna alle spiergroepen actief en goed doorbloed. De spieren worden sterker en kunnen de rug ondersteunen om recht te blijven. Omdat ze actief zijn, kunnen ze niet verkrampen. En op die manier wordt rugpijn voorkomen.
Bloedvatenziekten actief voorkomen.
De „swopper" doet bij voorbaat en in dubbel opzicht iets tegen bloed­vatenziektes: De convex gevormde zitting van de ,swopper" veroorzaakt geen drukplekken aan de onderkant van uw dijbenen; stuwingen worden voorkomen. Bovendien stimuleert het in-beweging-zitten op de „swopper" het terugstromen van het bloed naar het hart via de zog. spier- en kuitpomp.
Banden en gewrichten gezond houden.
Banden en gewrichten hebben beweging nodig om gezond te blijven. Door het bewegen van de gewrichten wordt de vorming van synovia (gewrichtssmeer) geactiveerd. Deze zorgt voor een soepele werking van de gewrichten. Bij een statische belasting wordt de gewrichtssmeer weggedrukt, het kraakbeen wrijft over elkaar. De natuur heeft ons zo gemaakt, dat we onze gewrichten steeds een beetje bewegen. Daar­door worden ook de banden en pezen sterker en gewrichtsziekten worden voorkomen.
De doorbloeding wordt gestimuleerd en uw humeur wordt er beter op.
Door het swoppen blijft het bovenlichaam recht, het middenrif is vrij, u ademt dieper. het bloed wordt beter van zuurstof voorzien, de door­bloeding wordt gestimuleerd - u bent alert, geconcentreerder en u kunt beter functioneren. Bovendien is het vertikale „schommelen" goed voor de psyche. En dat alles leidt tot: een goed humeur.

Wil onze tips over ergonomie en gezond werken ontvangen, klik dan hier om je in te schrijven.

swopper | Muvman | 3Dee bureaustoel |

          Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties

Klantenservice:

Maandag t/m vrijdag 
9.00 tot 17:00


0165 - 870 209

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Contact

Kantoormeubelenpunt
Pieter van der Eijken kantoormeubelen

Heesterberg 36 ( geen bezoekadres )
4708 HS Roosendaal
+31 (0) 165 870 209
info@kantoormeubelenpunt.nl
KvK 54764815
BTW: NL1495 36 793B02

* = prijzen zijn  exclusief  BTW    Powered by CCV Shop software webshop